Director, inginer Mihaela Toma
Director adjunct, profesor Manuela Cîslaru

SCURT ISTORIC

Grupul Scolar Industrial Nicolina Iasi reprezinta pe harta învatamântului iesean o citadela cu vechi traditii.
În anul 1892, în perimetrul manastirii Frumoasa au fost construite atelierele Nicolina. Functionarea acestora implica o cerere sporita de muncitori calificati, astfel încât, din ordinul regelui Carol I, la 1894 se înfiinteaza o Scoala Profesionala pentru noua meserii, cu cantina si camin afiliata atelierelor.

Pepiniera a uzinelor Nicolina si a altor întreprinderi iesene, Scoala Profesionala se extinde dupa 1950 si devine din 1974 liceu industrial cu peste 65 de clase, fiind al doilea ca valoare în rândul institutiilor similare, de specialitate, din Iasi.
Mai târziu, extensia este si mai mare, liceul devenind grup scolar industrial. Oferta educationala a institutiei cunoscuta astazi drept Grupul Scolar Industrial Nicolina a cuprins în decursul timpului: scoala profesionala, scoala de ucenici, liceu cu doua forme de învatamânt - zi si seral - , scoala de maistri si scoala postliceala.
Diversitatea meseriilor si a profesiilor, competenta si responsabilitatea cadrelor didactice au îndreptat mii si mii de pasi, de-a lungul anilor, catre aceasta scoala de traditie.
Sovaielnici la început, îndrazneti mai târziu, vigurosi la absolvire - elevii s-au impus prin pregatire excelenta în meserie, prin responsabilitate si seriozitate.
Pentru elevii si profesorii scolii motivatia de a crea si mentine renumele institutiei este intensificata de faptul ca îsi desfasoara activitatea într-un imobil declarat de Oficiul Patrimoniului Cultural National, monument istoric.